Leerlingen van ‘t Vlot krijgen als eerste de Buitenspeelkaart

HOOGEZAND - De leerlingen van groep 6,7 en 8 van Jenaplanschool ‘t Vlot in Hoogezand kregen eerder vanochtend uit handen van wethouder Boersma een Buitenspeelkaart Midden - Groningen overhandigd. Bewust is gekozen voor woensdag 12 juni want vandaag is het namelijk Nationale Buitenspeeldag.

Boersma kwam samen met Marleen Godlieb, directeur van Marketing Midden - Groningen naar de school om de kaart uit te delen. Voor de wethouder een mooi moment: „Ik wilde eigenlijk altijd schoolmeester worden, maar dat is dus wethouder geworden.” Zo kon hij dan toch eventjes voor de klas staan.

„Buitenspelen is ontzettend belangrijk en gezond. En ook als volwassene is het buiten zijn en doen belangrijk. In mijn werk zijn er ook wel eens lastige kwesties die ik meeneem naar huis. Als ik dan naar buiten ga en bijvoorbeeld in de tuin ga werken, voel ik me al vlug beter.” Ook tipte de wethouder de juf over de combinatie tussen buitenspelen en educatie. „Dit schijn je te kunnen combineren. Maak bijvoorbeeld een stevige wandeling en geef ondertussen een rekenles.”

Midden - Groningen is van de Groninger gemeenten dé gemeente met de meeste natuur- en watergebieden. „En nooit heb ik geweten dat er zoveel mooie plekken waren om buiten te spelen!”, aldus Boersma.

De kaart is ontwikkeld door Marketing Midden - Groningen. Marleen Godlieb: „Ik ben een jaar geleden gestart als directeur en een van mijn doelen was meer bekendheid geven aan de speelplekken in de gemeente.” Het resultaat mag er zijn. Een kaart met mooie illustraties van de hand van Peter Moorman, die veelvuldig onder andere schoolboeken voorziet van illustraties.

De Buitenspeelkaart heeft wel wat weg van een schatkaart en laat dus allerlei leuke speelplekken zien. Van dorpsrandparken, tot aan leuke strandjes, buitenfitness-plekken, klimtorens en ook diverse avontuurlijke wandelpaden. Marleen heeft veel research gedaan en kon daardoor vrijwel alle grotere speelplekken in kaart brengen. „Ik heb in mijn zoektocht zelf ook veel nieuwe ontdekkingen gedaan wat betreft speelplekken.” Op de website van Marketing Midden - Groningen worden alle speelplekken inclusief de adresgegevens nog eens extra uitgelicht.

De Buitenspeelkaart wordt op veel plekken neergelegd. Denk aan campings, kinderdagverblijven, dorpshuizen en supermarkten. De inwoners van Midden - Groningen maar ook de toeristen van de gemeente kunnen zo volop inspiratie op doen voor een heerlijke middag buiten met hun kroost.

Zie ook www.ontdekmiddengroningen.nl