Zangers gezocht voor nieuw project Sotto Voce

HOOGEZAND - Vanaf woensdag 4 september start het projectkoor Sotto Voce onder de inspirerende leiding van dirigent Inge Roelands een nieuw project oude muziek uit de Renaissance.

Thema voor dit project is: de “Missa Sine Nomine” (mis zonder naam) van Palestrina. Karakteristiek voor deze mis is de vredigheid en serene rust die de muziek uitstraalt. Om de muziek van Palestrina, en sowieso de muziek uit de 16e eeuw, goed te begrijpen, gaat Sotto Voce dit project ook de Gregoriaanse melodieën zingen die altijd de basis zijn voor de verschillende delen van de mis.

Giovanni Pierluigi Palestrina

Giovanni Pierluigi Palestrina werd rond 1525 geboren in Palestrina bij Rome. Hij kreeg zijn opleiding als koorknaap in Rome. In 1551 kreeg hij een aanstelling aan het pauselijk hof in Rome als zanger in de Sixtijnse kapel. Tot hij in 1571 zanger en kapelmeester van de SintPieter werd. Naast de mis en de gregoriaanse gezangen staan er ook een aantal motetten van Palestrina op het programma: Pater Noster, Ave Maria en Jubilate Deo. Deze worden in verschillende bezettingen ingestudeerd en gezongen.

Repetities

De repetities zijn op woensdagmorgen van 10.00 uur tot 12.15 uur in de Synagoge van Zuidlaren of in de Basisschool van Noordlaren. De locatie hangt nog af van het aantal deelnemers. In alle repetities geven we veel aandacht aan koorvorming en het leren zingen van deze oude muziek.

Concerten

Sotto Voce rondt het project na 24 oefen repetities en twee generale repetities af met twee concerten op zaterdagavond 14 maart en zondagmiddag 22 maart 2020. Sotto Voce besluit het project op woensdag 25 maart met een evaluatie en een muzikale voorzet voor het volgende seizoen.

Deelname

Sotto Voce zoekt voor dit Palestrina project versterking van aanvullende stemmen, met name tenoren. Het project is geschikt voor mensen met enige zangervaring, die een uitdaging prettig vinden en die naast de repetities ook thuis willen studeren, oefenbestanden zijn daarbij behulpzaam.

Een kennismaking met de dirigent en een stemtest gaan vooraf aan je deelname.

Als je belangstelling of vragen hebt kun je contact opnemen met Evien Oei, coördinator, telefonisch: 050-4095176 of via de email: havienoei@hetnet.nl. Graag hort Sotto Voce binnenkort van je om verdere gegevens uit te wisselen, o.a. door je persoonlijke aanmelding en onze projectplanning.

Op de website lees je meer over Sotto Voce, de projecten en concerten en haar historie: www.sottovocezuidlaren.nl.