Baby- en peutercafé: Spetter-spatter-ochtend

HOOGEZAND - In ons waterrijke landje is het belangrijk dat kinderen leren zwemmen. Zwemmen is bovendien een bijzonder gezonde vorm van bewegen die veel plezier oplevert! Op vrijdag 21 juni om 10.00 uur wordt er tijdens het baby- en peutercafé op het consultatiebureau in Hoogezand daarom een speciale Spetter-spatter-ochtend georganiseerd.

Tijdens de Spetter-spatter-ochtend geeft Janneke Adams van Sportcentrum De Kalkwijck tips over hoe je je kind op een leuke manier kunt helpen om zonder watervrees en zelfredzaam te leren zwemmen. Ze vertelt onder andere over de mogelijkheden om baby-peuterzwemmen of peutersurvival te volgen.

Peutersurvival

Bij de peutersurvival leren zeer jonge kinderen om op hun eigen zwemwijze naar de kant te zwemmen. De vaardigheden die daarbij nodig zijn, worden steeds verderuitgebreid, zodat je kind zich in steeds moeilijkere omstandigheden kan redden en uiteindelijk zelfredzaam kan zwemmen.

Het baby- en peutercafé is gratis, de koffie en thee staat klaar en om deze bijeenkomst bij te wonen, hoef je geen lid van de bibliotheek te zijn. Om de kinderen op deze ochtend echt evenlekker te laten spetteren, staat er een zwembadje met water klaar, dus het is handig om droge kleding mee te nemen.

Consultatiebureau, Molendijk 17 in Hoogezand.