Aletta survivalt in de Ardennen

HOOGEZAND - Drie groepen derdeklassers van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand survivalden in de Ardennen. De Ardennentocht is een jaarlijkse traditie waar alle leerlingen uit de derde klas zich voor kunnen inschrijven.

Zes dagen en vijf nachten met rugzak, lopend en kamperend, weg van huis. Zelf koken, lopen over smalle weggetjes enbrandgangen, langs en door beekjes, langs verlaten spoordijken, door bossen en over heuvels, trekkend van kampplaats – "bij de boer” – naar kampplaats! Afstand ongeveer 135 km. De tocht voerde 2 dagen door het dal van de Geul naar de Hoge Venen. Daarna werder drie dagen door de bossen van de Ardennen gewandeld. Een onvergetelijke ervaring in één van de mooiste gebieden van België.

Het was de 32e Ardennentocht. Wat ooit is begonnen als doe meemet de hobby van je leraar - lekker wandelen in de natuur - heeft zich ontwikkeld tot wat het nu is: een zesdaagse wandeltocht in het buitenland met 60 leerlingen (3 groepen van 20) en 10 begeleiders. Er doen nu leerlingen mee van wie de ouders in de jaren ’80 en ’90 ook al hebben meegelopen. Dat is toch wel bijzonder!

Het was voor de derdejaars leerlingen een onvergetelijke ervaring. Zere voeten, blaren, moe in de benen, maar bovenal een tocht vanvolharden, afzien en uiteindelijk een geweldige prestatie. De AJC’ers die de tocht hebben volbracht, ontvingen als beloning dan ook allemaal een T-shirt met de tekst ‘I survived dr. Ardennentocht’.