Koppie onder met de filmcamera in Kalckwijk

HOOGEZAND - Voor de trailer van he theaterstuk Noord op de schaal van Richter werden afgelopen op diverse locaties in Groningen en Drenthe filmopnames gemaakt.

Het team ging dinsdag zeer vroeg op pad voor de opnames onder water in Sportcentrum De Kalkwijck in Hoogezand. Een spannende en nieuwe ervaring voor de hoofdrolspelers Esmee de Boer (Wirdum,1993) momenteel wonende in Amsterdam, en Laurens van Lottum (Assen, 1989), wonende in Arnhem.

Esmee speelt in theaterstuk de rol van Menke en Laurens vertolkt de Amsterdamse journalist in het theaterstuk. De acteurs hadden zich goed voorbereid voor het acteren onder water en het beheersen van de juiste ademtechniek.

Ook voor theatermaakster en regisseuse Geke Hoogstins (Kollumerland c.a.,1956) is de samenwerking met onderwaterfilmers een nieuwe regie-ervaring, waarbij zij met haar ploeg onder water is gegaan. Esmee riep toen ze boven water kwam, opgelucht ademhalend: ,,Wat is dit leuk!”

De voorstelling vertelt het verhaal van de Groningse studente en krantenbezorgster Menke. Tot haar

verbijstering blijkt op een dag een boerderij en de bewoner totaal verdwenen. Een groep jonge

studenten is vastbesloten de waarheid boven tafel te krijgen. Een spannende zoektocht volgt. ‘NOORD op de schaal van Richter’ neemt het publiek mee in dit avontuurlijke en confronterende verhaal over uitdagingen, kansen, trots, liefde en heftige ontmoetingen in een koolzaadveld.