Nieuwe watertappunten op NS-stations in provincie Groningen

GRONINGEN - Vertegenwoordigers van NS, Waterbedrijf Groningen en provincie Groningen hebben maandag in de namiddag waterflessen gevuld op NS-stations in de provincie Groningen. Ze deden dat bij de nieuwe watertappunten op deze NS-stations.

In de provincie Groningen zijn nieuwe watertappunten geplaatst bij de stations Groningen Europark, Baflo, Groningen Noord, Hoogezand-Sappemeer, Kropswolde, Winschoten en Groningen Centraal. 

Een aantal van deze stations is een hub. Dit zijn knooppunten zoals stations, P+R-terreinen en haltes waar reizigers kunnen overstappen van het ene naar het andere vervoermiddel. Extra voorzieningen maken de hubs tot een aangename plek om te verblijven.

28 watertappunten

Eerder zijn al watertappunten geplaatst op de hubs Leek centrum, Ten Boer, station Delfzijl, station Winsum en station Zuidhorn. In totaal staan er nu 28 watertappunten in de provincie Groningen.

De provincie Groningen en het Waterbedrijf Groningen gaan in de komende periode op alle hubs watertappunten plaatsen.

Service

NS heeft inmiddels 51 nieuwe watertappunten gerealiseerd in de provincies Noord-Holland, Limburg en Groningen. In totaal opent NS dit jaar tweehonderd watertappunten bij stations.

NS biedt de watertappunten als service aan reizigers. NS wil hiermee bovendien bijdragen aan het verminderen van plastic afval.