Bartje 200 doet Zuidlaren aan

ZUIDLAREN - Er was veel publieke belangstelling afgelopen zondag 16 juni voor mountainbiketocht door het centrum van Zuidlaren. Deze cyclosportieve tocht met de naam ‘Bartje 200” werd hiermee een groot succes.

Bijna 2000 deelnemers kwamen na 130 kilometer op de teller door de Zuiderstraat in het centrum van Zuidlaren. Hier had fiets toer club Dobberieders een rijk gevulde verzorgingspost ingericht. Met nog 70 kilometer te fietsen en door het mooie weer was er veel vraag naar water, dat verzorgd werd door WMD de drinkwaterleverancier voor deze extreme marathon. De deelnemers waren tevreden. Qua variatie was de route zeer verschillend en dat maakte het, met een stralend zonnetje, zeer de moeite waard om deze tocht te fietsen.

Er deden zich een aantal ‘pechgevalletjes’ voor die door de EHBO werden verzorgd en een deelnemer is voor onderzoek naar een ziekenhuis vervoerd voor onderzoek. De organisatie van FTC Dobberieders is tevreden over het verloop van deze extreme Mountainbike toertocht door Zuidlaren.

Voor de jeugdleden was er een clinic georganiseerd waar kinderen hun eerste ervaringen op een mountainbike konden opdoen. De clinic werd dan ook de hele dag druk bezocht. Martijn Vos uit Eelderwolde en lid van FTC Dobberieders werd 8e in de wedstrijd en Arne keissen en Jan Peter Faber beiden uit Zuidlaren plaatsten zich op een 49 e en 50 e plaats. In de toerversie deden een aantal Dobberieders mee en allen hebben deze monstertocht uitgereden.

Gerben Mos uit Havelte heeft de mountainbikewedstrijd over 200 kilometer bij de mannen gewonnen. Bij de vrouwen ging de zege naar Marianne Vlasveld uit Roelofarendsveen.