Visfuik uit Zuidlaren present bij landelijke Haringpartij

ZUIDLAREN - De Visfuik uit Zuidlaren heeft de regio vertegenwoordigd tijdens de haringpresentatiewedstrijd op Kasteel De Haar in Haarzuilens.

Zeven uitverkoren visdetaillisten toonden afgelopen woensdag de fijne kneepjes van het vak tijdens de 58e Nationale Haringpartij op Kasteel De Haar te Haarzuilens. De visdetaillisten, afkomstig uit alle windstreken van het land, worden traditiegetrouw uitgenodigd om de nieuwe haring voor zo’n 750 topgasten te bereiden en te presenteren.

Terwijl de onweersbuien dreigend over de kasteeltuin trokken, streden de visdetaillisten onvermoeibaar om de mooiste haringpresentatie en uitstraling van hun kraam. De Visfuik uit Zuidlaren was één van de deelnemers aan de haringpresentatiewedstrijd.

Dat de Nationale Haringpartij bekend staat als dé haringpartij van Nederland is grotendeels te danken aan de geweldige inzet van professionele visdetaillisten. Elke visdetaillist vertegenwoordigt op originele wijze zijn eigen streek. De enthousiaste jury bestond dit jaar uit juryvoorzitter Janny van der Heijden (culinair publiciste en presentatrice), jurylid Souad El Markhous (directeur Aannemersbedrijf De Combi Amsterdam en winnares van de EZVN Award 2018) en jurylid Aleid Wolfsen (voorzitter Autoriteit Persoonsgegevens). Onder de haring happende gasten bevonden zich onder andere representanten van het Koninklijk Huis, de Nederlandse politiek, buitenlandse ambassades, het bedrijfsleven, de society, media en cultuur.

Prachtige haringpresentatie

De Visfuik heeft de regio met flair vertegenwoordigd tijdens de haringpresentatiewedstrijd. De kraam van de familie Schuster was aangekleed met een miniatuur Berend Botje, streekvlaggen, klompen, planten en lantaarns. „Een prachtige verschijning! Ook de haring zelf werd op creatieve wijze gepresenteerd. Op een bedje van roggebrood, in een gerookte variant en de traditionele haring met staart mocht natuurlijk niet ontbreken”, zo vond de jury.