Sport en cultuur op de Cruyff Court Gorecht

HOOGEZAND - Het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Johan Cruyff Foundation bundelen met het project Cultuur@CruyffCourts de krachten om kinderen en jongeren uit de wijk toegang te geven tot sport en cultuur dichtbij huis: op de Cruyff Court Gorecht.

Kinderen krijgen naast het al bestaande sportaanbod nu ook de mogelijkheid om 8 weken kennis te maken met gratis culturele/creatieve activiteiten zoals rappen, dansen, fashion, design, tricks en muziek.

De workshops worden zoveel mogelijk gegeven door cultuuraanbieders uit de buurt om zo de drempel naar reguliere lessen te verlagen. „Is er thuis geen geld om op les te gaan? Dan betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur”, aldus het team van het Jeugdfonds.

In 2019 gaat Cultuur@CruyffCourts op 14 verschillende CruyffCourts door het hele land, waaronder Hoogezand van start.

De feestelijke start vindt plaats op vrijdag 28 juni om 15.30 uur op het CruyffCourt in de wijk Gorecht in Hoogezand met medewerking van Praydo. Deze 22-jarige rapper uit Hoogezand zal een aantal tracks ten gehore brengen en daarna voor de aanwezige kinderen/jongeren een rap-workshop geven.

Daarna zijn er allerlei workshops voor kinderen en jongeren van 7-14 jaar uit de wijk zoals graffiti spuiten en een workshop voetbaltricks van tweevoudig wereldkampioen freestyle voetbal Nasser el Jackson.