ZKC’19 2 wint op velden Ritola korfbal

ZUIDLAREN - De finales van de A.P. Buitenbeker werden afgelopen woensdag gespeeld op de velden van Ritola korfbal te Zuidlaren. ZKC’19 kwam als winnaar uit de bus.

De naar Arend Pieter Buiten vernoemde beker is een competitie voor teams uitkomend in de standaard derde klasse of lager en reserve tweede klasse of lager. De deelnemende ploegen ZKC’19 2, OKO/Bies 2, Invicta/Frigro 1 en Wêz Handich/DOW 2 speelden een halve competitie om tot een bekerwinnaar te komen. Naast de strijd tegen elkaar, werd het deze avond ook een race tegen de klok.

Niet voor het eerst afgelopen weken beloofden de weersvoorspellingen weinig goeds. Gelukkig kon de avond worden gestart onder prima omstandigheden, wat mede maakte dat er meer dan 200 personen op het sportpark te vinden waren. De verwachtingen voor later die dag, heeft de organisatie doen besluiten in de loop van de avond de pauzes en wedstrijden in te korten. Waar de wedstrijden met tien minuten werden ingekort (er werd nu 2x 15 minuten zonder rust gespeeld), bedroegen de pauzes maximaal tien minuten. Een pittig schema tijdens dit slotakkoord van het korfbalseizoen.

Invicta/Frigro werd de uiteindelijke nummer twee en OKO/Bies eindigde als derde.