'Schildmeer leent zich uitstekend voor ecotoerisme en watersport'

De tweede editie van de Dag van het Schildmeer is drukbezocht. De naar schatting 750 bezoekers konden zeilen, suppen, golfen en knutselen. Verder presenteerden rond het Schildmeer actieve ondernemers en instellingen zich aan het publiek.

De Dag van het Schildmeer werd geopend door wethouder Jan Jacob Boersma van Midden-Groningen. Hij wil ondernemers stimuleren om vooral samen te werken en voortrekker te zijn, waarbij de gemeente zich in een ondersteunende rol plaatst.

Met de Dag van het Schildmeer hebben de ondernemers laten zien dat ze dit kunnen, stelde Boersma.

Kansen

,,Het Schildmeer is perfect gesitueerd in ’t Roegwold, waarmee het Schildmeer zich uitstekend leent voor ecotoerisme en watersport”, liet de wethouder verder optekenen.

,,Daarnaast bieden de ontwikkelingen rondom Groeningen, de laagveengordel rondom de stad Groningen die zo’n achtduizend hectare ‘achtertuin van de stad’ biedt en waarin volop aandacht is voor natuur, toerisme en ondernemen, de nodige kansen."

,,Een van deze kansen is de mogelijkheid tot financiële ondersteuning vanuit het Nationaal Programma Groningen, waar nog 1,15 miljard euro klaar ligt voor onder meer goede recreatieplannen.”