Ontdek Midden - Groningen

Deze week met: Marleen Godlieb, directeur Marketing Midden-Groningen

Waar zoek jij het liefste verkoeling met deze warmte?

Wat ik net heb ontdekt is het strand aan het Schildmeer bij Steendam. Het is een behoorlijk groot strand waar net een nieuwe steiger is aangelegd waar je vanaf kunt springen. Het water is heel schoon omdat het een heel groot meer is, het op een na grootste meer in Groningen. Er is een strandpaviljoen waar je ijsjes kunt halen en toiletten en douches. En er zijn veel terrasjes rond het Schildmeer. Zo heb je Eetcafé Peter en Leni, heel leuk met live-muziek op de vrijdagavond. En even verderop het terras van De Otter, een soort mega houten blokhut met uitzicht op het meer. Over een paar weken komt er nog een nieuw terras want dan gaat Boei 12 weer open. Via een fietspad langs het strand kom je langs al die terrassen.

Ik vind het strand van Meerwijck bij Kropswolde ook een fijn strand. Er zijn speeltoestellen en er zit een echte beachclub, Vifero. Ze hebben een groot terras en een loungeterras met een cocktailbar, volgens mij is dit wel the place to be deze zomer.

Wat zijn nog meer leuke, verkoelende plekken?

Wat ik heel leuk vind is de speelfontein in winkelcentrum de Hooge Meeren in Hoogezand. Het ligt tussen het Kielzog en de Hema in, en is een hele fijne plek voor kinderen om te spelen. Zelf kun je ernaast zitten en lekker op een bankje van de zon genieten. Of wat drinken op het terras van het Kielzog. De fontein is erg mooi aangelegd, net als het groen eromheen. Zoiets zouden ze in elke stad moeten hebben!