Kermisorganisator van het Bramufestival aan het woord: ‘Ook ik baal enorm’

HOOGEZAND - Ook de kermisorganisator die door de organisatie van het Bramufestival in de arm is genomen, baalt enorm. Gisteravond werd duidelijk dat de driedaagse kermis op het Zuiderkroonterrein niet door gaat.

De organisatie van het festival deed hun verhaal en gaf aan geen vertrouwen meer te hebben in de organisator. „Maar ik wilde daar graag een mooie kermis neerzetten en heb daar ook echt mijn best voor gedaan”, reageert Andy Luurtsema.

Want ook hij was in de veronderstelling dat het gewoon doorgang zou vinden. „Ik werd gebeld door een van de exploitanten die met drie attracties zou komen. Hij had een kapotte vrachtwagen en zou de bak - waar de onderdelen in worden vervoerd - overzetten. Hij kreeg dit echter niet voor elkaar. Heel jammer, maar dat is overmacht. Als je het spul niet kunt vervoeren houdt het - hoe jammer dan ook - op.”

Inmiddels had Luurtsema de aggregaat al opgehaald, de gebakkraam, de churrokraam en de kindermolen al geplaatst. Luurtsema was inmiddels in contact met een tweede exploitant die vanuit Apeldoorn zou komen en eveneens te kampen had met vertraging. Beide hebben nog geprobeerd een andere vervangende exploitant te regelen maar dit lukte niet. „Dus ook de man uit Apeldoorn besloot niet meer te komen waarop een derde partij die al bij mij op het terrein was, ook besloot weer te vertrekken. Simpelweg omdat ze dan te weinig verdienen. Voor kermisexploitanten in Hoogezand een lastig dorp. Waarom? Er valt niet heel veel te verdienen en ze maken wel hoge kosten voor het transport e.d. Dus als er een grote speler wegvalt, vreest de rest voor hun inkomen”, legt Luurtsema uit.

Al met al baalt Luurtsema zelf ook enorm van het voorval. „En ook van de woorden dat ik niet betrouwbaar ben en niet geliefd onder de exploitanten. Mijn naam is naar beneden gehaald, terwijl ik deze kermis hier zelf ook wilde neerzetten”, aldus Andy.