De Rietzanger brengt 4.000 euro bijeen voor VRiendje-project Martini Ziekenhuis

De leerlingen en leerkrachten van CKC De Rietzanger in Eelderwolde hebben 4000 euro opgehaald voor het VRiendje- project van het Martini Ziekenhuis in Groningen.

Ieder schooljaar zetten ze zich in voor goede doelen. De school zoekt altijd een doel dat kinderen aanspreekt. Het ‘VRiendje’ is een 360 graden camera waarmee, in combinatie met een Virtual Reality bril, op afstand een belangrijke gebeurtenis kan worden bijgewoond. Een ziek kind kan bijvoorbeeld met behulp van het VRiendje ‘aanwezig’ zijn in de klas. Daarnaast kan een VR-bril bij een pijnlijke of langdurige behandeling afleiding bieden aan de patiënt.

Inzamelingsactie leerlingen

De kinderen mochten iedere week geld meebrengen naar school om in ‘de goede doelenpot’ van de groep te doen. Daarnaast organiseerden de leerlingen zelf acties, zoals lege flessen ophalen en tuinpaden vegen. De school heeft verder een sponsorloop gehouden.

Vrienden van het Martini Ziekenhuis

Laura de Vries is namens stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis op school geweest om de kinderen over het project en de mogelijkheden van het VRiendje te vertellen. Uiteraard stelden de kinderen haar ook kritische vragen. “

"We zijn heel trots op de leerlingen van CKC de Rietzanger en dankbaar voor het prachtige geldbedrag dat we hebben ontvangen,"vertelde De Vries tijdens de overhaniding van de chque. "Met dit bedrag erbij kunnen we het VRiendje aanschaffen en patiënten blij maken."