Zomeravondwandeling bij de Fraeylemaborg

SLOCHTEREN - Een wandeling door het park van de Fraeylemaborg is in de zomer mooier dan ooit, want de kleuren van bomen en struiken zijn fris en gevarieerd. Het park heeft ruim 6 kilometer aan wandelpaden die voeren door een unieke cultuurhistorische aanleg.

Het geheel is zo bijzonder dat deze aanleg in 1986 onder bescherming van Monumentenzorg is geplaatst.

Allerlei onderdelen van het park zijn de afgelopen jaren in oude glorie hersteld. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Geele Brug, de Kersentuin, de bloemperken in de Engelse tuin, de boongaard achter het Schathuis en natuurlijk de Hooge Berg.

Onder leiding van een deskundige gids kunnen belangstellenden vrijdagavond 19 juli een wandeling in de omgeving van de borg maken.

Men krijgt informatie over aanleg en de achtergrond van het park, dat tevens het Slochterbos wordt genoemd. Hierin staan veel bijzondere bomen en planten. Ook de follies in het park krijgen aandacht. Follies zijn verrassende gebouwtjes die vroeger al in een Engels park voor vermaak zorgden.

Recent zijn er 10 spannende follies gebouwd bij de Fraeylemaborg, die deels ook van binnen bekeken kunnen worden. In een aantal follies is glaskunst tentoongesteld van Bernard Heesen.

De wandeling zal circa anderhalf uur duren en start bij de Oranjerie van de Fraeylemaborg.

Start: om 19.00 uur bij de Oranjerie. Kosten euro 3,00 p.p.