Diploma’s uitgereikt op Aletta

HOOGEZAND - Veel feestelijkheden op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand vlak voor de zomervakantie, waaronder maar liefst vijf diplomeringsavonden.

Heel veel examenkandidaten van de afdelingen vmbo, mavo, havo en vwo hebben hun diploma in ontvangst mogen nemen. Plaats van handeling was de feestelijk versierde theaterzaal van de school.

De geslaagden werden bij binnenkomst in de zaal ontvangen met een oorverdovend applaus van docenten, ouders en overige familieleden. Daarna waren er lovende woorden van de teamleider, was er voor iedere geslaagde een persoonlijk praatje van de mentor en werden excellente leerlingen nog eens extra in het zonnetje gezet. Traditiegetrouw bracht het docentenkoor tijdens de diplomeringsavonden havo en vwo weer een aubade aan de geslaagde leerlingen. Na het nemen van de traditionele trapfoto werd er door de aanwezigen nog gezellig nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.

Ook op de locatie Van Heemskerckstraat was het feest, daar kregen de schoolverlaters praktijkonderwijs tijdens een officiële bijeenkomst hun behaalde certificaten overhandigd. Hierbij waren ook hun ouders aanwezig. Daarna sloten zij hun schoolloopbaan op het Aletta af met een gezellige barbecue op het schoolplein, uiteraard samen met hun docenten.