Circus Santelli komt naar de wijk Gorecht

HOOGEZAND - Omdat lang niet alle kinderen in Hoogezand-Sappemeer in de zomer op reis kunnen gaan, organiseert ‘Go For Kids’, voorheen ‘Kinderen van de Vredeskerk’, in de zomervakantie al vele jaren voor de thuisblijvers in met name de wijk Gorecht verschillende activiteiten.

Deze zomer gaat voor de vrijwilligers achter ‘Go For Kids’ een al lang gekoesterde wens in vervulling. Dankzij de sponsoring door de plaatselijke Odd Fellow-loges komt Kindercircus Santelli uit Groningen op 7 en 8 augustus a.s. met een grote vrachtauto vol circusmateriaal naar de wijk Gorecht.

Op de eerste dag is er om 14 uur een gratis voorstelling door Marco Solo van circus Santelli waarbij de kinderen kennismaken met allerlei circusacts. Marco Solo is docent bij dit bekende jeugdcircus. Met hulp van vele vrijwilligers gaan de kinderen dan de volgende dag in kleine groepjes hard aan het oefenen met allerlei circusonderdelen. Denk hierbij aan jongleren, acrobatiek, kogellopen, diabolo, eenwiel-fietsen en bijvoorbeeld koorddansen. De kinderen mogen van alles uitproberen.

Zodra de kinderen hun circuskunsten onder de knie hebben, laten ze hun talenten zien en geven om 15 uur een gratis voorstelling voor hun ouders en buurtgenoten. Op uitnodiging van de Odd Fellows zal wethouder Peter Verschuren deze middagvoorstelling openen.

Behalve kinderen in de leeftijd van 4 tot circa 12 jaar uit de wijk Gorecht, zijn ook kinderen uit andere wijken welkom om circusartiest te worden. Wel moeten zij zich even aanmelden op tel . 06-13744187.