Fusieschool Muntendam heeft nieuwe naam, Menterhorn, en 233 leerlingen

De nieuwe naam van de openbare basisschool Fusieschool Muntendam is Menterhorn.

Deze naam werd vrijdagmorgen onthuld door Tom Smilde van de leerlingenraad en brandweerman Rick van Weerden van het brandweerkorps Zuidbroek. Ze spoten gezamenlijk het doek voor het naambord vandaan.

Menterhorn is een verwijzing naar de vroegere gemeente Menterwolde en de in oktober vorig jaar afgebroken Sportcentrum Ruitershorn. Deze hal stond op een steenworp afstand van de basisschool.

Fusieschool Muntendam is een samenvoeging van de basisscholen Europa en Burgemeester Verkruisen en telde dit schooljaar 233 leerlingen.

De vijf mooiste namen op een shortlist geplaatst

Voor de nieuwe naam konden leerlingen, ouders, leerkrachten en belangstellenden naamsuggesties inleveren op school. Dat gebeurde dertig keer. Liefst zesmaal werd de naam Menterhorn genoteerd. De vijf mooiste namen werden geselecteerd en op een shortlist geplaatst. Hieruit werd de keuze gemaakt.

Schooldirecteur Loes Koning: ,,De brandweer van Zuidbroek was niet voor niets uitgenodigd. We willen een frisse start maken met de school. Vandaar dat we gekozen hebben voor water. Menterhorn is een unieke naam die gelieerd is aan de omgeving."