Bibliotheek organiseert zomerse Juniorcolleges

HOOGEZAND - In de zomervakantie organiseert de bibliotheek Hoogezand de tweede reeks Juniorcolleges. Elke donderdag van 10:00 tot 11:30 is er een creatieve workshop voor de jeugd in het eLAB van de bibliotheek.

Juniorcolleges

Donderdag 18 juli gaat de tweede reeks Juniorcolleges van start. Ditmaal op de ochtend, zodat je ’s middags lekker kunt zwemmen of in de zon kunt zitten. Van 10:00 tot 11:30 kun je aan de slag met uiteenlopende activiteiten die allemaal iets met het thema vakantie te maken hebben. Ook zullen een aantal van de activiteiten in het verlengde liggen van het zogeheten Vakantielezen, een project dat op veel basisscholen in groep 3 en 4 is gedaan met de bibliotheek.

Creatief de zomervakantie door

De aftrap van de zomercolleges is de workshop ‘fotografeer je eigen ansichtkaart’, waarin je een eigen, bijzondere ansichtkaart fotografeert in één van de landen van Vakantielezen, of een land waar je in een verhaal of je dromen op vakantie bent geweest. Ook voor de jongere kinderen is er leuks te beleven: zo is er op 1 augustus voorlezen bij de fontein met een ijsje, of je kunt op vakantie met Botje Bij, een robotje.

Voor de wat oudere kinderen is er onder andere vakantiefoto maken met een greenscreen, je eigen vakantieboek maken en je eigen waanzinnige boomhut bouwen in Minecraft. Voor alle activiteiten en tijden, kijk op de website van de bibliotheek of kom een flyer halen in de bibliotheek zelf. Alle activiteiten zijn gratis en behalve het voorlezen vindt alles plaats in het eLAB.