Tynaarlo heeft 42.000 euro voor bevrijdingsactiviteiten

Hoe gaat Tynaarlo volgend jaar 75 jaar bevrijding vieren? De gemeente houdt hierover begin september drie bijeenkomsten.

De gemeente komt daar graag in contact met inwoners en organisaties die daar ideeën over hebben, om die te kunnen bespreken en alvast af te stemmen. De gemeente heeft ook een zak geld beschikbaar, waar 42.000 euro in zit. Daarvan is 28.000 euro afkomstig van de provincie, de rest legt de gemeente zelf op tafel.

Spreiding

Om tot een goede spreiding van het budget te komen, is 15.000 euro bestemd voor activiteiten in de voormalige gemeente Eelde, hetzelfde bedrag voor activiteiten in de voormalige gemeente Zuidlaren. Naar de voormalige gemeente Vries gaat 12.000 euro. De te subsidiëren activiteiten moeten in het kader staan van 75 jaar vrijheid en democratie en mogen niet commercieel zijn. Ook moet het gaan om eenmalige activiteiten.

Op maandag 2, dinsdag 3 en woensdag 4 september zijn er op het gemeentehuis in Vries informatiebijeenkomsten voor respectievelijk Eelde-Paterswolde, Vries en Zuidlaren. Aanvragen voor subsidie moeten voor 1 oktober ingediend worden.