Stoere mannen melden zich voor de Dochter

HOOGEZAND - De auditieronde voor de Dochter van Martenshoek afgelopen weken, trok maarliefst tien stoere mannen. Het gezelschap kwam auditeren in Galerie Werfkade in Hoogezand.

De Dochter van Martenshoek gaat over 100 jaar scheepsbouw, in het bijzonder het leven van de koftjalk Tromp. Onlangs deed het theatergezelschap een oproep omdat er een tekort in de cast was aan mannen, en dan vooral stoere kerels die rollen als een werfbaas of schipper kunnen vertolken.

Pieter Stellingwerf van BUOG, de producent, is blij met het tiental. ,,Als zich geen mannen hadden gemeld hadden we wel een probleem gehad. Zonder mannen zou het een heel ander stuk worden.’’

De repetities beginnen 26 augustus. Het stuk wordt eind september, begin oktober in en om de haven van Martenshoek gespeeld. Het stuk valt onder de noemer locatietheater, oftewel het publiek loopt straks met een gids naar diverse locaties rondom de haven, van de ene naar de andere scène.

Stellingwerf noemt het bezoeken van De Dochter van Martenshoek ‘het herbeleven van historie’. ,,Niemand weet nog dat Martenshoek ooit de op één na grootste haven van Nederland was, waar scheepsbouw een prominente rol vervulde. Met De Dochter van Martenshoek gaan we dat terughalen.’’