Benefietdag voor kledingbank Maxima

KIEL - WINDEWEER - Voor kledingbank Maxima wordt komende zondag, 28 juli een benefietdag georganiseerd. Evenementenmarkt de Toekomst in Kiel-Windeweer organiseert het geheel.

Maxima voorziet op 6 locaties mensen die onder de armoedegrens leven van kleding. Onder deze mensen bevinden zich veel kinderen, alleen al in de stad Groningen, leeft 1 op de 5 kinderen in armoede, dit is 20 procent.

„We hebben daarom veel behoefte aan kinderkleding. Kinderen kunnen niets doen aan de financiële situatie thuis”, benadrukt het team van de kledingbank. „Soms gaan kinderen zonder ontbijt naar school of doen ze niet meer aan gymnastiek omdat er geen geld is voor nieuwe gymschoenen.”

Evenementenhal De Toekomst besloot daarom een benefietdag op poten te zetten. „Zodat kinderen na de schoolvakantie ook zonder schaamte naar school kunnen.” Er komen diverse artiesten optreden waaronder theater Nowak, er worden pannenkoeken gebakken en verkocht en men kan loten kopen waarmee deelnemers kans maken op prijzen. De opbrengst is bestemd voor Maxima.

Bezoekers kunnen van 10.00 tot 17:00 uur terecht in de Toekomst. Ook kunnen bezoekers deze dag kleding inbrengen.