Eerste timmerdorp in Gorecht is in volle gang

HOOGEZAND - Wijkcentrum de Badde en de Soos hebben voor het eerst een timmerdorp op poten gezet. Kinderen in de basisschoolleeftijd uit de wijk Gorecht konden zich opgeven. Het resultaat: een groep van 26 enthousiaste kinderen.

Afgelopen maandag startte de club. In groepjes werd er flink op los getimmerd. Al vlug ontstonden er leuke houten bouwwwerken. De ene wat hoger dan de ander en ook werd er een lange houten tunnel gebouwd. Met kleden en vlaggen kreeg het geheel wat extra kleur. „En vandaag (dinsdag) gaan we met elkaar een watertoren maken”, aldus bestuurslid Guus van der Hoeff.

Het idee ontstond spontaan. Zo was er iemand die eerder meedeed aan een timmerdorp in Foxhol en weer iemand anders in Siddeburen. Misschien ook leuk om hier te doen werd er geopperd. Al vlug was er een ploeg van 30 vrijwilligers. Oproepjes gingen de deur uit, kinderen meldden zich aan en vanuit alle kanten kwam er hulp. Er werd gereedschap ingebracht, zowel door plaatselijke bouwmarkten als mensen in de buurt.

De hitte van deze week maakt dat het programma wel wat is ingekort. Woensdags wordt er alleen in de ochtend getimmerd en donderdag gebeurt er niets in het Timmerdorp. Vrijdags gaan ze de boel samen opruimen. En tussendoor kan ik in het Wijkcentrum ook worden geknutseld of een film worden gekeken. „Af en toe even verkoeling zoeken, moet wel”, aldus Verhoeff. En de beste timmertactiek , zo ook in de hitte, is volgens een van de deelnemertjes ‘niet te hard slaan, gewoon rustig blijven’.