Raadslid: plaats snel verkeersborden op Burgemeester Legroweg in Eelde

Op de Burgemeester J.G. Legroweg moeten zo snel mogelijk extra verkeersborden komen, om automobilisten te herinneren aan de maximumsnelheid.

Dit schrijft Casper Kloos aan burgemeester Marcel Thijsen van Tynaarlo. De fractievoorzitter biedt aan de borden zelf te plaatsen, als er door de vakantie geen tijd voor is.

Snelheden tot wel 100 kilometer per uur'

Kloos zegt veel klachten te krijgen uit Eelde over automobilisten die veel te hard rijden. De snelheid zou tot wel 100 kilometer per uur oplopen. Het probleem is vooral groot ter hoogte van de plek waar de nieuwe sporthallen komen en het gezamenlijke gebouw van obs De Veenvlinder en de Mariaschool in de wijk Groote Veen. Kloos vreest dat er gevaarlijke situaties zullen ontstaan als de kinderen daar (weer) naar school gaan. De Veenvlinder is in het voorjaar verhuist, de leerlingen van de Mariaschool nemen na de vakantie hun intrek in het nieuwe gebouw.

De gemeenteraad heeft al besloten dat de borden die op de Legroweg de bebouwde kom aangeven, naar voren gehaald moeten worden. Nu nog mag er ter hoogte van de basisschool 60 kilometer per uur gereden worden, dat wordt dus 50.

Kloos wil dat er nog volgende week nieuwe borden komen, plus de mededeling dat er gehandhaafd wordt. "Ik heb wel tijd om ze te plaatsen mocht vakantie redenen zijn om maar niets te doen", schrijft hij de burgemeester.

Gemeente belooft middengeleider

De politie kan niet bevestigen dat de snelheidsovertredingen op de Legroweg de spuigaten uitlopen. De veiligheid bij de basisschool heeft de aandacht van de gemeente Tynaarlo. "We zijn van plan ter hoogte van de school een middengeleider aan te leggen'', kondigt gemeentelijk woordvoerder Berend Kupers aan. "We wachten daar echter mee tot de bouwwerkzaamheden zijn afgerond, om te voorkomen dat grote vrachtwagens die geleiders stuk rijden."