Oud-profs voetballen in Hoogezand

HOOGEZAND - De oud-professionals van BV Veendam en FC Groningen treden in september weer tegen elkaar aan in Hoogezand.

Op vrijdag 13 september worden op sportpark De Kalkwijck de al wat roestige messen weer geslepen. FC Groningen is gebrand op revanche, want de eerste wedstrijd in de reeks die voorbestemd is een traditie te worden, werd vorig jaar ruimschoots met 4-2 door Veendam gewonnen. En dat zit de aloude groenwitte glorie niet lekker.

De organisatie is in handen van de John Schokker Foundation samen met de voetbalvereniging Hoogezand. De opbrengst gaat naar de Foundation die zich inzet voor ondersteuning van aankomende topporttalenten uit de gehele regio Groningen.

De Commerciële Commissie van de John Schokker Foundation streeft er naar met de leiding van beide teams aansprekende namen naar Hoogezand te krijgen. Ook wordt gewerkt aan een representatieve omlijsting van het duel.

De inschrijving 2020 voor ondersteuning van jeugdig Gronings sporttalent door de John Schokker Foundation is dit jaar weer van 1 augustus tot en met 30 september. Inschrijven kan alleen digitaal via het aanvraagformulier op de website van de Foundation. Daar kan men ook de voorwaarden vinden waaraan voldaan moet worden.

Het is alweer het derde jaar dat jong sporttalent door de JSF wordt ondersteund. In 2018 en 2019 werden van de bijna 70 aanvragen er 35 gehonoreerd.

Daarnaast konden dit jaar vier sporters van de lichting 2018 aan een sponsor worden gekoppeld.