WerkmaX Kalkwijck Open in Hoogezand barst uit zijn voegen

HOOGEZAND Het jaarlijkse tennistoernooi WerkmaX Kalkwijck Open van LTC de Kalkwijck in Hoogezand heeft over belangstelling niet te klagen.

Sterker: het aantal deelnemers is zo groot dat de wedstrijdleiding noodgedwongen heeft besloten om de eerste wedstrijden zaterdagmiddag in te plannen. Om half twee wordt de eerste bal geslagen.

In eerste instantie zou het toernooi op maandagavond 12 augustus van start gaan. „Normaal gesproken schommelt het aantal inschrijvingen zo rond de 180 inschrijvingen, maar deze keer staat de teller op 200 en dat is een nieuw record”, vertelt Jan Minnaard. Hij zorgt samen met zijn echtgenote Geke en met Henri van der Linde ervoor dat het sportevenement tot en met zondag 18 augustus in goede banen wordt geleid. „Waarom het toernooi zo populair is? Die vraag is gemakkelijk te beantwoorden. De gezelligheid staat voorop en de deelnemers spelen veel wedstrijden. Dat vinden ze leuk. En natuurlijk hebben we vrijdag weer een feestavond. Deze keer met muziek van de allround coverband 2Gift.”

Deelnemers met de speelsterkte 4 tot en met 8 komen uit de wijde regio, weet Jan die de loftrompet steekt over de grote groep vrijwilligers van de tennisvereniging die in de komende dagen in touw is. „Maar we hebben ook best veel aandacht geschonken aan de publiciteit hoor. We spelen zelf toernooien in de regio en we hebben ons eigen WerkmaX Kalkwijck Open daar flink gepromoot. Onze namen staan eveneens op de lijst met deelnemers, maar we doen slechts in één categorie mee. Een bewuste keuze, want zo zorgen we ervoor dat steeds voldoende wedstrijdleiders beschikbaar zijn. Daarom ga ik bijvoorbeeld ook niet met mijn echtgenote mixen.”

250 wedstrijden

De hele week zijn de zes gravelbanen van het tennispark gereserveerd voor de deelnemers aan het WerkmaX Kalkwijck Open. In totaal worden zo’n 250 wedstrijden gespeeld. „We hopen dat de weersomstandigheden goed blijven. Indien nodig kunnen we altijd uitwijken naar overdekte banen in de buurt.”

Zondag 18 augustus vindt een demonstratiewedstrijd plaats en daarnaast wordt een verloting gehouden met prachtige prijzen als onder meer waardebonnen, een televisie en een overnachting in het strandhotel Westduin in Vlissingen. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door plaatselijke winkeliers en sponsors.

Paul Abrahams