Opa- en oma dag bij 'De Wachter' in Zuidlaren

ZUIDLAREN -Op zaterdag 24 augustus staan alle molens in de provincie Drenthe in de belangstelling. Het doel is om het werkend erfgoed bij het grote publiek nog weer eens extra onder de aandacht te brengen.

In museum De Wachter in Zuidlaren zijn opa's en oma’s met hun kleinkind(eren) van harte welkom om bijvoorbeeld hun eigen klompen te verven, oude kinderspelen uit te proberen of deel te nemen aan een spannende speurtocht door de molen. En hoe kan zo’n dag beter worden afgesloten dan met een heerlijke pannenkoek?

Natuurlijk kan een rondgang worden gemaakt door het museum. Als er genoeg wind is, gaat de molen vrolijk draaien, maar kijk bijvoorbeeld ook eens in de olieslagerij, in de specerijenmaalderij, in het oude dorpswinkeltje of bij de klompenmakers.

Op de tentoonstellingszolder kun je je draaiorgeldiploma halen, terwijl opa en oma dan herinneringen op kunnen halen uit hun eigen jeugd. De smeden zijn druk in de weer met het smeden van allerlei ijzeren voorwerpen. En in de bakkerij komt de geur van allerlei versgebakken lekkernijen je al van ver tegemoet.