Open lessen tijdens de Kielzog Ontdekdagen

HOOGEZAND - Kielzog trapt het culturele seizoen af met de Kielzog Ontdekdagen. Tijdens de Ontdekdagen van 2 tot en met 6 september zijn alle groepslessen gratis.

Fotografie, dans, pottenbakken, kunst verkennen, djembé, muziek voor peuters; je mag het allemaal uitproberen. In deze week kun jij je laten inspireren door de vakdocenten van Kielzog kunstwerkplaats en muziekschool.

Nieuwe cursussen: dans en schilderen

Jos Boerjan, teamleider van de Kielzog Kunstwerkplaats, is trots op het ruime culturele aanbod van Kielzog, dat komend seizoen weer flink is uitgebreid. "Na elk seizoen kijken we of het cursus- en lesaanbod nog aansluit. Zo hebben we ons dit keer gericht op ons dansaanbod, dat mocht wel wat uitgebreider", aldus Boerjan.

Vanaf september kun je bij Kielzog allerlei danscursussen volgen, waaronder volksdans, klassiek ballet en Tap & Swing. Ook kun je komend seizoen realistisch leren schilderen. Een cursus waarin je de technieken van het schilderen leert, om zo meer controle te krijgen over je doek.

Muziek voor de kleinsten

Teamleider van de Kielzog Muziekschool, Tim Nobel, nodigt met name kinderen uit om tijdens de Ontdekdagen kennis te maken met muziek. "Voor beginnende muzikanten heeft Kielzog een zeer uitgebreid aanbod. Tijdens onze lessen Algemene Muzikale Vorming (AMV) kunnen kinderen ontdekken welk instrument bij ze past en leren hoe leuk het is om muziek te maken en luisteren. Deze lessen bieden we nu sinds een jaar ook in Harkstede, Siddeburen en Zuidbroek aan."

Voor individuele lessen kun je een proefles volgen door deze aan te vragen via de website van Kielzog, of je kunt gebruik maken van de kennismakingsactie: 5 lessen voor 50 euro (www.kielzog.nl/muzieklesactie).

Kijk voor meer informatie op www.kielzog.nl/ontdekdagen