Genieten van voetbaltalenten op sportpark in Sappemeer

SAPPEMEER - Afgelopen zaterdag en zondag heeft voor de 17de keer het Bosma & Schuur jeugdtoernooi plaatsgevonden bij HSC. Tijdens twee prachtige voetbaldagen met veel mooie en spannende wedstrijden zorgden PEC Zwolle en HSC voor de verrassingen.

Op zaterdag waren het bij de profs de talenten in de categorieen JO10 en JO11 die vol passie streden om de toernooiwinst. Ondanks sterke tegenstand van SC Heerenveen, FC Emmen en het Duitse Werder Bremen, was het uiteindelijk favoriet Ajax dat terecht met beide kampioensbekers terug ging naar Amsterdam.

Bij de amateurs voetbalden de JO11 en de JO13 om de prijzen. Na een spannende finale bij de JO13 kroonde ACV zich daar tot toernooiwinnaar. GVAV bleek aan het einde van de dag de sterkste bij de JO11.

Zondag voetbalden liefst 22 profteams verdeeld over de JO9 en JO12 schitterende wedstrijden. Hierbij lieten de voetballers het publiek, dat in grote getale was gekomen, genieten van mooie acties. Hofleverancier Ajax was in de categorie JO12 oppermachtig en pakte zowel de eerste als tweede prijs. Bij de JO9 zorgde PEC Zwolle voor de grote verrassing. In de finale versloegen zij Ajax terecht met 4-2.

Bij de amateurs kroonde thuisclub HSC zich ongeslagen tot winnaar van het toernooi. De JO9 toonde zich in een sterk deelnemersveld de beste door in de finale GVAV te verslaan.

Er wordt teruggekeken op een zeer geslaagd en succesvol toernooi. Beide dagen hebben de vele toeschouwers en alle voetbaltalenten onder mooie weersomstandigheden kunnen genieten van dit fantastische toernooi. Volgend jaar zal dit uniek jeugdtoernooi dan ook wederom worden georganiseerd door HSC.