Watervloot zoekt nog vrijwilligers

HOOGEZAND -Eind deze maand gaat ‘De dochter van Martenshoek’ in première, theaterspektakel over het bewogen leven van de koftjalk Tromp.

De organisatie is nog op zoek naar een aantal vrijwilligers, die zich als publieksbegeleiders wil inzetten.

‘De dochter van Martenshoek’ bestaat uit een zestal scenes die samen het verhaal van het schip op theatrale wijze vertellen. Gidsen begeleiden de vijf groepen bezoekers per avond naar de verschillende locaties langs het oude Winschoterdiep. Onderweg vertellen zij het publiek details over Martenshoek als de wieg van haar beroemde dochter: de Tromp.

De organisatie, Stichting Watervloot in samenwerking met BUOG, is nog op zoek naar vrijwilligers die als publieksbegeleider het team publieksgidsen – dat nu uit 8 personen bestaat - wil komen versterken.

De taak van de begeleiders is anders dan de taak van de gidsen. Zij hoeven namelijk niets over de geschiedenis van Martenshoek te vertellen, maar lopen gezellig mee met de groepen en ondersteunen daar waar nodig.

Wie ook publieksbegeleider wil zijn tijdens de voorstellingen van ‘De dochter van Martenshoek’ op 26, 27, 28 september en 2, 3, 4, 5, 6 oktober of een aantal van deze avonden, kan contact opnemen met Ruth ter Voort van BUOG via ruthtervoort@buog.nl