Elles Dost verruilt bestuurdersstoel Actium voor die van Lefier

Elles Dost wordt de nieuwe bestuurder van woningcorporatie Lefier. Zij volgt Margriet Drijver op, die sinds 1 januari tijdelijk was aangesteld. Dost werkt momenteel nog als directeur bij woningcorporatie Actium in Assen.

Vanaf 2012 is de in Winschoten geboren Dost werkzaam bij Actium. Dost heeft in het verleden bewezen van alle markten thuis te zijn. Ze was ooit Miss Groningen en runde een kroeg in haar geboorteplaats: Café Bloem. Daarvoor studeerde ze fiscaal recht.

Na een tijdje in de makelaardij te hebben gezeten werd haar volgende station in 2000 een baan bij Woonzorg Nederland, die zich bezig hield met ouderenhuisvesting. Daar wist ze uiteindelijk directeur te worden. Naast haar ervaring als bestuurder, was ze jarenlang lid van het Algemeen Bestuur van Aedes (Vereniging Brancheorganisatie Woningcorporaties).

Voor Dost betekent deze stap een terugkeer naar haar wortels, vertelt ze. “Mijn roots liggen in het werkgebied van Lefier. Ik heb gestudeerd in de stad Groningen en met veel plezier gewerkt in onder meer Hoogezand, Emmen en Borger-Odoorn. Het voelt dan ook als een mooie hernieuwde kennismaking met het gebied.”

Eric Koenen van de Raad van Commissarissen (RvC) van Lefier is blij met de benoeming van Dost. “Zij is een zeer ervaren en bevlogen bestuurder die de wereld van huurders en corporaties kent én bekend is met de regio.”

Margriet Drijver blijft tot en met december bestuurder bij Lefier. Vanaf 1 januari neemt Elles Dost het stokje van haar over.