DWS Stadskanaal houdt Geert Koops triathlon

STADSKANAAL - DWS Stadskanaal bestaat 50 jaar. Ter gelegenheid van die bijzondere mijlpaal worden verschillende jubileumactiviteiten georganiseerd.

Zoals bijvoorbeeld de Geert Koops triathlon die zaterdag 14 september wordt gehouden, een recreatieve triathlon voor mensen met én zonder beperking. Het sportevenement in en rondom het Pagedal in Stadskanaal is vernoemd naar Geert Koops, die vanaf het eerste lid is van DWS.

Deelnemers kunnen kiezen uit twee onderdelen: No Limit Challenge en Sixty Fit Challenge

No Limit Challenge

De no limit challenge (voor mensen met een verstandelijke beperking) bestaat uit 20 minuten zwemmen, 15 kilometer fietsen en 5 kilometer wandelen. Na elk onderdeel is er een pauze om even bij te komen.

Sixty Fit Challenge

De sixty fit challenge bestaat uit twee verschillende afstanden. Deelnemers kunnen kiezen tussen de lange of de korte afstand. Beide afstanden wordt 20 minuten gezwommen. De lange afstand is 35 kilometer fietsen en 10 kilometer wandelen. De korte afstand is 25 kilomter fietsen en 5 kilometer wandelen.

De kosten bedragen 10 euro. Dat is inclusief een bidon, koffie en thee bij ontvangst, een lunch, een medaille en een drankje bij de finish. De begeleiding wordt verzorgd door vrijwilligers en de fietsclub De Windhappers.

Let op: Er is plaats voor maximaal 90 deelnemers. Aanmelden kan via info@dwsstadskanaal.nl of 06-20866878.