'Bevings’ in première in Kielzog in Hoogezand

In het Kielzog in Hoogezand gaat vrijdag 27 september de voorstelling ‘Bevings’ in première. Deze voorstelling over het gas, de aardbevingen en alle ellende van dien is gemaakt door de Groningstalige theatergroep WAARK.

Theatergroep WAARK probeert met ‘Bevings’ een originele draai te geven aan het verhaal van de gaswinning en de nare gevolgen. Al zingend, huilend en lachend maken de acteurs ruimte voor hun gevoelens van wanhoop over de jarenlange janboel.

Annemarie Prins en Gerardjan Rijnders

‘Bevings’ wordt geregisseerd door Annemarie Prins (85), actrice, schrijfster, regisseur en WAARK-maker van het eerste uur.

De tekst is van acteur, schrijver en regisseur Gerardjan Rijnders, voormalig artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam. Hij sprak hiervoor met verschillende betrokkenen en gedupeerden, waaronder burgemeester Albert Rodenboog van Loppersum.

Schrijver en regisseur Ben Smit tekende voor de Groningse vertaling. Jan Meiborg componeerde de muziek.

Try-out en première

De try-out van de voorstelling is donderdag 26 september, eveneens in het Kielzog. Zowel de try-out als de première begint om 20.15 uur. De voorstelling is tot en met 21 maart op tientallen plaatsen in Groningen en Drenthe te zien.