Komend weekend modelspoorweekend in station Zuidbroek

Evenals voorgaande jaren organiseert het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in september weer een modelspoorweekend. Komend weekend, 21 en 22 september, staat het spoorwegmuseum daarom in het teken van modelbanen.

Een aantal clubs is aanwezig met hun clubbaan. Het betreft de Modelrailgroep Veendam, Modelspoorclub Ol Pait uit Nieuwe Pekela (met hun nieuwe ‘Geertsemabaan’) en de Modelspoorvrienden Noord-Nederland.

Treinendokter

Ook is er een heuse treinendokter aanwezig, om uw defecte treinen eens goed te laten onderzoeken. Absolute smaakmaker dit weekend is de prachtige modelbaan van het station Sauwerd. Deze baan zal de gehele stationshal vullen.

Kidsproject

In de grote wachtkamer ligt een grote spoorbaan op de grond, zodat kinderen er zelf mee mogen rijden. In samenwerking met het Nationaal Modelspoor Museum in Sneek is ook ‘Kidsproject’, een grote houten modelbaan, weer aanwezig.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum.

Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak.