Lezing over bijzondere Schaduwplanten

Groei & Bloei Zuidlaren e.o. houdt maandag 23 september een lezing in De Ludinge in Zuidlaren over bijzondere schaduwplanten. De lezing wordt gegeven door Jan van Kwekerij en Kijktuin Aan de Dijk.

Een tuin op het noorden, een tuin met veel bomen en heesters, voor veel tuinbezitters is de schaduw in de tuin een probleem. De planten willen niet groeien of niet bloeien, het is te droog of te nat. Toch zijn er verrassend veel mogelijkheden om ook een schaduw tuin aantrekkelijk en spannend te maken.

Kwekerij en Kijktuin Aan de Dijk

Kwekerij en Kijktuin Aan de Dijk in Oudeschip is een gespecialiseerde kwekerij van siergrassen, vaste (schaduw)planten, varens en bamboe. Plantensoorten waar je enthousiast over kunt zijn vanwege hun luchtige sierlijkheid, de bijzondere bladvormen, hun onverwoestbaarheid en de subtiele bloei. Botanische rariteiten en ‘liefhebbersplanten’ zijn er ook te vinden. Inmiddels zijn ook vaste planten en dan in het bijzonder blad- en schaduwplanten o.a. Disporum, Rodgersia, Arisaema, Podophyllum en vele varens een tweede specialiteit van de kwekerij.

Jan geeft een lezing over bijzondere schaduwplanten. Schaduwplanten moeten het meestal niet van de bloemen hebben, maar hebben vaak een prachtig blad, bijzondere kleur of bijzondere bessen. Jan laat je diverse afbeeldingen zien van meestal onbekende schaduwplanten en nieuwe soorten. Hij zal ook planten voor de verkoop meenemen zodat u in de pauze in de gelegenheid bent om een bijzondere schaduwplant te kopen.

Deze lezing is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van Groei & Bloei. Leden betalen € 4,00 entree, niet-leden € 6,50. Hiervoor wordt ook tweemaal een consumptie (koffie/thee) geschonken.

Locatie: De Ludinge, Ludinge 4 in Zuidlaren, aanvang 20.00 uur, einde rond 22.00 uur.