Wijkcentrum De Badde viert vijfjarig bestaan

In Wijkcentrum De Badde in Hoogezand is het zaterdag 21 september feest. De Badde bestaat dit jaar 5 jaar en dat wordt gevierd met een feestelijke open dag in en om De Badde.

Tussen 11.00 uur en 16.00 uur zijn in alle ruimtes in het gebouw en op het grote plein achter De Badde tal van activiteiten waaraan men ook zelf kan meedoen. Onder andere kickboksen, darten, crea, naailes, het RepaircafeHS, het Elab, streetdance, walking football en de buurttuin staan op het programma.

Badde Got Talent

Voor de kinderen is er een springkussen, suikerspinnen eten, broodjes bakken en cup cakes versieren. Om 12.00 uur gaat Badde Got Talent van start waarin kinderen op een podium hun talenten kunnen tonen. Een deskundige jury beoordeelt de optredens. Als afsluiting is er voor de kinderen een minidisco en worden de prijzen uitgereikt aan de winnaars van Badde Got Talent.

Op het plein zorgen een DJ en zangeressen voor muzikaal vermaak. Voor alle bezoekers liggen gratis consumptiemunten klaar.

Geschiedenis

In De Badde was tot 2014 de kinderopvang van Timpaan gevestigd. Na het faillissement van Timpaan kwam het gebouw (5 schoollokalen) leeg. De gemeente Hoogezand-Sappemeer besloot toen om het gebouw voor 3 jaar, vrij van huur en energielasten beschikbaar te stelen voor activiteiten door en voor bewoners uit de wijk Gorecht. In het voorjaar van 2014 was er een startbijeenkomst voor bewoners. Daaruit zijn een aantal initiatieven ontstaan. Twee initiatieven uit die beginperiode zijn nog steeds actief in de Badde: Speelgoedbank Amalia en Stichting Chiyo Thai (kickboksen).

Voor het beheer van De Badde werd een stichting opgericht, de Stichting Burgerparticipatie Hoogezand. Het goed laten draaien van een wijkcentrum In Gorecht bleek een kwestie van vallen en opstaan. Veel moest bedacht en geregeld worden: meubilair, huisregels, financiën, onderhoud en schoonmaak, publiciteit, het dagelijks beheer en het vormen van een bestuur.

Door de inzet van veel vrijwilligers is De Badde inmiddels niet meer weg te denken uit Gorecht. Met het motto “met weinig geld kunnen we veel doen” zijn er de hele week door activiteiten voor weinig geld of zelfs gratis.

Wijkcentrum De Badde, Thorbeckelaan 54 Hoogezand