Midden-Groningen kiest voor diftar

Alle inwoners van de gemeente Midden-Groningen gaan betalen voor iedere keer dat zij hun restafvalcontainer bij de weg zetten. De gemeente Midden-Groningen voert het zogeheten diftarsysteem per 1 januari 2020 in.

De voormalige gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde zijn al gewend aan dit systeem, waarbij mensen die veel restafval produceren meer betalen dan mensen die zorgvuldig afval scheiden.

Inwoners van de voormalige Slochteren betalen nu nog een vast bedrag.

Nieuwe voor de inwoners van de voormalige gemeente Hoogezand-Sappemeer is dat het groente-, fruit-, en tuinafval (GFT) vanaf 1 januari 2020 gescheiden van het restafval ingezameld wordt. Gratis. In de andere voormalige gemeenten was dit al het geval.

De inwoners van de voormalige gemeente Hoogezand-Sappemeer krijgen volgende week de voor de GFT-inzameling bedoelde container geleverd.

Verpakkingsmateriaal uit huishoudelijk afval

Nieuw voor de inwoners van de voormalige gemeente Slochteren is dat het verpakkingsmateriaal, zoals blik en plastic, vanaf 30 september gescheiden van het restafval ingezameld wordt. In de andere voormalige gemeenten was dit al het geval.

Textiel

Nieuw voor de inwoners van de voormalige gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Slochteren is dat textiel vanaf 1 januari 2020 gescheiden van het restafval ingezameld wordt. In de gemeente Menterwolde was dit al het geval.