Humanitas Hoogezand zoekt (voorlees)vrijwilligers

Humanitas afdeling Midden-Groningen houdt maandag 30 september om 19.30 uur een voorlichtingsbijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers in haar kantoor aan de Troelstralaan 7 in Hoogezand.

Het gaat met name om voorleesvrijwilligers. De afdeling Midden-Groningen beschikt al over 280 vrijwilligers, die zich bezighouden met het helpen van vluchtelingen bij het komen wonen in Midden-Groningen, bij het helpen van mensen met hun financiële administratie, bij het boodschappen doen, ziekenbezoek, maatjes zijn en in het hospice in Hoogezand. Bij al deze activiteiten zijn ook nog meer vrijwilligers nodig.

Thuis voorlezen

Een groot aantal kinderen van nieuwkomers wacht echter nog op een voorleesvrijwilliger. De voorleesvrijwilliger leest hen thuis voor. Ouders van deze kinderen spreken de Nederlandse taal nog niet volledig en kunnen hun kinderen niet voorlezen. De vrijwilliger komt een of twee uurtjes per week langs om een of meerdere kinderen voor te lezen.

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst kunnen bezoekers de aanwezige bestuursleden en vrijwilligers vragen wat Humanitas doet en wat het inhoudt om vrijwilliger bij Humanitas te zijn.