Dan sta je in de Quote 500

Aangeboden door: The Bagstore

De lijst der rijken spreekt altijd tot de verbeelding. Hoe doen ze het? Laten we halverwege het jaar eens naar de Quote 500 kijken.

In de Quote 500 staat Boudewijn Jansen op nummer 1. Dat wil zeggen: op 1 augustus 2019. Dat kan natuurlijk zo weer anders zijn als hij een investerinkje hier of daar pleegt te doen. De man is een flinke aandeelhouder van een e-bookbedrijf. Maar er is meer waar hij zijn portemonnee voor trekt: hij investeert ook in techbedrijven en vastgoed. In 2018 bezat hij 27 miljoen. Het bedrag voor dit jaar is nog niet bekend. 

Miljonair zijn en je hebt dus vrij snel een nummer in de ranglijst. Oud geld of nieuw geld. Vele vinden er wel een plekje, in die Quote-lijst. Zakenmensen vooral, die snel geld verdienen in een lucratieve business of het familiebedrijf hoog moeten houden. Als het maar geld is. 

Miljonairs spreken bij Jan Modaal tot de verbeelding

En het is o zo heerlijk om dat lijstje af en toe in te zien. Het spreekt vooral bij Jan Modaal tot de verbeelding, ook al is miljonair zijn voor de meeste mensen een ver van hun bed show. Juist daarom. 

Wat doen die rijken der aarde? Hard werken, dat snapt iedereen. Anders werken ook. Slim werken, nog beter. Maar verder? Juist díe verhalen zijn voer voor de media en het is dan ook heerlijk als Magazine Quote het over een meeting van de rijken heeft en het een ‘zomerkamp voor miljardairs’ noemt. Waar dat is? Italië. Een driedaagse conferentie voor de rich & famous. ‘In de middag en avond wordt het pas echt leuk,’ zo citeert Quote Forbes-sterrenwatcher Jim Dobson. Smullen! 

Ook lekker smeuïg: het bedrijf Takeaway, het bedrijf achter thuisbezorgd.nl gaat als een speer. Jitse Groen is de oprichter, studentje toen nog, nu een -precies- lid van de Quote 500. Hij neemt het ene na het andere bedrijf (lees: concurrent) over en vult daarmee heel aardig zijn Takeaway-box, ofwel zijn deftige Cowboysbag van groot formaat. Inmiddels. Onlangs stond hij nog met een groot interview in het NRC. Succesverhaal. Goed verhaal. 

Tachtig tot honderd uur per week werken

En dan even een stunt. Het schijnt dat Jordy Kool (wie?), die negen jaar lang ceo van Infotheek was en als investeerder actief was en is, maar liefst tachtig tot honderd uren per week werkte. Het legde de betrokken bedrijven geen windeieren. Omzetten stegen, bedrijven raakten super gezond. Kool werd ziek (ziekte van Crohn en reuma). Toen ging hij het rustiger aan doen.

En hoe! Hij ging veertig uur per week werken. “Ja, een normale werkweek was voor mij al een sabbatical, snap. Je?’ Het liefst werkt hij zestig uur per week. Het is maar dat u het weet.