Tweede druk populair nostalgisch jubileumboek historische vereniging Hoogezand-Sappemeer gaat 'hard'

Van het jubileumboek van de Historische Vereniging Hoogezand-Sappemeer, Herinneringen aan de gemeente Hoogezand-Sappemeer, is een tweede druk (van ook weer 550 exemplaren) verschenen.

Wat hebben Marianne Timmer, Bert Visscher en Marcel Hensema met elkaar gemeen? Dat ze (een deel) van hun jeugdjaren doorbrachten in de voormalige gemeente Hoogezand-Sappemeer en daarover vertellen in het jubileumboek van de Historische Vereniging Hoogezand-Sappemeer.

Samengebracht tot één Hoogezand-Sappemeer

De vader van Rudy Boekhoven (latere burgemeester van o.a. Veendam) werd in 1958 benoemd tot burgemeester van Hoogezand-Sappemeer. Bij tennisclub NOHN (Net Over Het Net) ontmoette zoon Rudy (Hoogezand), zijn latere vrouw Toos (Sappemeer).

,,Samengebracht tot één Hoogezand-Sappemeer waar wij nog graag aan terugdenken’’, schrijft het paar in het jubileumboek.

De eerste druk van ‘Herinneringen aan de gemeente Hoogezand-Sappemeer’ (550 exemplaren) verscheen tien maanden geleden. De uitgave bleek al snel razend populair. Driehonderd boeken gingen naar de leden van historische vereniging, de rest was al snel uitverkocht.

Nostalgische verhalen en foto’s

Ook de verkoop van de tweede druk, gedrukt bij Comprint in Sappemeer, gaat volgens Wim Rozema, secretaris van de vereniging, ‘hard’. ,,De historische vereniging heeft leden in binnen- en buitenland en ons boek gaat de hele wereld over.’’

Herinneringen aan de gemeente Hoogezand-Sappemeer verscheen in december 2018 ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de vereniging, maar markeerde ook het afscheid van de gemeente Hoogezand-Sappemeer (ontstaan in 1949).

Voor het boek, vormgegeven door Jan Pekelder, delen leden van de vereniging nostalgische verhalen en foto’s uit de voormalige gemeente Hoogezand-Sappemeer en omliggende dorpen. Een aantal schreef zelf een bijdrage, anderen zijn geïnterviewd door redacteuren Daan Hulsebos en Okkie Smit.

Veel niet eerder gepubliceerde foto’s

Herinneringen aan de gemeente Hoogezand-Sappemeer telt 170 pagina’s jeugdverhalen van de leden van de historische vereniging, geboren en getogen in de voormalige gemeente Hoogezand-Sappemeer, met veel, vaak niet eerder gepubliceerde foto’s.

Van deze uitgave zijn in tweede druk een beperkt exemplaren beschikbaar voor 12,50 euro. Bestellen kan via email: nelenco@kpnmail.nl of telefoonnummer: 06-20477760 / 0598-393069 (graag bellen tussen 12.00 en 14.00 uur).