‘Wij hebben geen haast’

HOOGEZAND Stichting DIG050 begint in november weer met een cursus WhatsApp in de nieuwe locatie van DIG050 en SeniorWeb aan de Hoofdstraat 50. De animo voor de cursus is groot, geeft Hans Huiting van DIG050 aan.

,,Het is één van de vele cursussen die we aanbieden op computer of telefoongebied’, aldus Hans. ,,Van het leren van Excel tot het aanmaken van een DigiD en van het verkrijgen van een e-mailadres tot het bouwen van een website. Met elkaar hebben we er veel verstand van. We zijn ooit begonnen als computerproject, voornamelijk het repareren van computers. Nu zijn we een volwaardig activiteitencentrum.”

,,De WhatsApp cursus is speciaal bedoeld voor mensen die geen ervaring hiermee hebben. De groep voor november zit al vol, zodat we hebben besloten een tweede groep te gaan starten. We kregen zoveel animo vanuit de lifestylebeurs. Op de lijst voor deze cursus staan iets van 30 tot 35 mensen, dat is gigantisch. We geven de cursus met een man of drie en dat loopt altijd goed. Hoelang de cursus duurt is niet te zeggen. Zowel de mensen als wij hebben geen haast. Het aantal lessen is net zoveel als nodig is. Als je na drie lessen het onder de knie hebt is dit prima, heb je vijftien nodig is dat ook goed. Aanmelden kan trouwens altijd hoor. Er is altijd plek!’’

Computerwerkplaats

DIG050 begon enkele jaren geleden als computerwerkplaats. ,,Daar kwamen steeds meer activiteiten bij en met steun van de gemeente Midden-Groningen is het ons gelukt om een algemene voorziening te worden, zodat iedereen uit de gemeente bij ons binnen kan komen. Door de groei van de afgelopen jaren is het nu te klein op onze huidige plek aan de Andromeda 42. ‘Maandag hebben we de sleutel gekregen van het pand aan de Hoofdstraat 48-50, volgende week gaan we verhuizen en in de week van 28 oktober gaan we weer open. Een prachtige nieuwe plek waar we weer volop activiteiten kunnen ontwikkelen.”

,,We zitten op dit moment op bijna 400 bezoeken per maand, met zo’n 92 deelnemers die een of meerdere keren in de week komen. Een van de populaire dingen die we doen is schilderen op hout op dinsdag en donderdag. We doen daarnaast nog veel meer dingen en werken samen met diverse organisaties. Wij zijn een stichting met een missie, wij willen er zijn voor de kwetsbare mensen. We hebben de deuren open voor iedereen: buurtbewoners, vrijwilligers, mensen met een rugzak. Je ziet niet wie wie is en dat levert prachtige momenten op. Je ziet mensen zo mooi groeien in wat ze doen en dat ze steeds meer zelfvertrouwen krijgen. We benutten de kwaliteiten die mensen hebben. We zijn van maandag tot en met donderdag open van 9.00 tot 16.00 uur.”

Kijk voor meer informatie op de website www.dig050.nl.

Cindy Houwen