Geld lenen om een warmtepomp te nemen

Aangeboden door: Overstappen.nl

Als je energiebesparende maatregelen wilt nemen om jouw huis net wat duurzamer te maken dan zou je een warmtepomp kunnen aanschaffen.

Natuurlijk kost zo een pomp wel veel geld, geld lenen is hiervoor dan ook een goede optie zodat je de aankoop van een warmtepomp kunt financieren. Een lening oversluiten kan hierbij overigens ook handig zijn, zodat je in plaats van veel leningen maar een lening hebt. 

Waarom zou je een warmtepomp nemen?

Aangezien het nemen van een warmtepomp zo een grote investering is, is het aan te raden om eerst goed onderzoek te doen naar dit product. Op deze manier kun je te weten komen of het kopen van een warmtepomp nou daadwerkelijk zo een goed idee is voor jou. Om heel eerlijk te zijn is dit voor iedereen wel het geval, aangezien een warmtepomp jouw huis verwarmt op een duurzame manier. Het is dus een stuk beter voor het milieu dan andere manieren van verwarming. Dit komt doordat het systeem warmte haalt uit de buitenlucht, ventilatielucht, grondwater of aardwarmte. Het gebruikt dus helemaal geen gas. Daarnaast kan een warmtepomp er ook voor zorgen dat het water in je woning warm is. Het resultaat van zo een systeem is dat je minder CO2 uitstoot hebt en ook nog eens lagere energielasten. Bovendien zal de waarde van jouw woning stijgen doordat het een betere en gunstiger energielabel krijgt. 

Hoeveel kost een warmtepomp?

Het kopen van een warmtepomp zal je veel geld kosten, al verschilt de prijs wel veel. Het goedkoopste systeem zal ongeveer 4 duizend euro kosten, terwijl de duurste warmtepomp toch al snel 25 duizend euro kost. Dit grote verschil heeft meerdere redenen, om te beginnen met het type warmtepomp dat je wilt laten plaatsen. Er zijn namelijk verscheidene soorten, zoals de lucht-lucht warmtepomp met een buitenunit. Dit is over het algemeen de goedkopere variant, waarvoor je zo een 6 duizend euro moet betalen. Een nadeel van dit systeem is dat je alsnog wel deels afhankelijk bent van een CV ketel. Voor een volledig elektrische warmtepomp met grondboring moet je tot wel 25 duizend euro betalen, maar dan ben je wel volledig van het gas af.