Uitverkochte Eurohal geniet van supercross feest

ZUIDBROEK -De negende editie van de Dutch Supercross werd sportief een prooi voor de Amerikaan Justin Starling van Team Castrol Power1 MotoBase Suzuki.

De Amerikaanse specialist werd in de twee tellende SX1 finales op zaterdagavond en zondagmiddag telkens tweede en dat was genoeg voor de eindoverwinning. Daarmee onttroonde Starling zijn land- en teamgenoot Nick Schmidt.

De zaterdagse finale SX1 werd gewonnen door de torenhoge favoriet Tyler Bowers. Op zondag kwam Bowers niet aan de finish en won de Fransman Boris Maillard na een felle strijd.

In de klasse SX2 stond geen maat op de Duitse jongeling Brian Hsu. De HTS KTM rijders won alles en ging in het juiste ritme over de door Freddy Verherstaeten aangelegde baan. Bescheiden nam hij de prijzen in ontvangst.

In Zuidbroek stond een super sterk deelnemersveld aan de start. De uitslagen van Zuidbroek gaan de wereld over. Het publiek op de tribune genoot van de spannende wedstrijden en ging uit zijn dak tijdens de afterparty.

De Dutch Supercross opende het Europese indoor motocross seizoen met een driedaagse. De vrijdagavond stond volledig in het teken van de jeugd en amateurs. Glinsterende ogen bij de jongens en meiden van kids tot senioren die mochten rijden op deze speciale SX baan onder complete entourage met shows van het Legacy Dance Team, DJ Willem en Millstreet Band. De inters maakten de avond compleet met hun demonstraties.

Jeffrey Herlings, Nederlands beste crosser was ook aanwezig en nam ruim te tijd voor zijn fans. Van handtekeningen tot foto’s.