Woodgrain BluesRockNight

Theater Kielzog wordt op zaterdag 16 november weer een waar bluesfestijn met de Woodgrain BluesRockNight. Organiserende band Woodgrain heeft voor deze vierde editie weer een prachtige line-up weten binnen te slepen, waaronder de Henrik Freischlader Band uit Duitsland.

Toen de bandleden van bluesband Woodgrain vier jaar geleden een klein festival organiseerde in Muziekcafe de Tibbe, hadden ze niet kunnen bedenken dat dit zou uitgroeien tot een van de grootste bluesfestivals van het Noorden. In 2018 verhuisde het festival naar Kielzog theater en trok het festival zo’n 400 bezoekers.

„We willen niet de standaard bluesbands boeken, maar echt zoeken wat bij ons past en wat wij voor ogen zien voor het festival. Het is heel gaaf om te zien dat onze keuzes gewaardeerd worden”,’ vertelt bassist van woodgrain Johan Gils enthousiast. „Vorig jaar was een groot succes en met de bands die we voor dit jaar geboekt hebben belooft ook deze editie fantastisch te worden”.

Line-Up 2019

Duitse Henrik Freischlader band is headliner, deze band verzorgde onder andere voorprogramma’s van Joe Bonamassa, BB King en Gary Moore. Mitch Laddie komt met band vanuit Engeland, een band waar Woodgrain al langere tijd fan van. Nederlands blues-icoon Bas Paardekooper is er ook bij. The Bluesdiggers maken, met hun nieuwe album Diggin’ Deep, het plaatje van Woodgrain BluesRockNight 2019 helemaal compleet.

Ian Bodewes, zanger van Woodgrain is tevreden: „We kijken als band al het hele jaar uit naar 16 november. Een avond spelen met andere uitdragers van de blues is natuurlijk geweldig. Dat het dan ook nog bands zijn waar wij fan van zijn is helemaal top”.

Aanvang Woodgrain BluesRockNight 20:30 uur, kaarten via www.kielzog.nl, CD-LP-DVDspeciaalzaak Evelyn Novacek in Hoogezand of op de avond zelf aan de theaterkassa.