Marco van de Kreeke stopt als directeur Groningen Airport Eelde

Marco van de Kreeke stopt als directeur van Groningen Airport Eelde. Van de Kreeke, de raad van commissarissen (RvC) en de aandeelhouders van de luchthaven zijn dit overeengekomen. Hij was sinds 1 juni 2012 directeur van de luchthaven.

Groningen Airport Eelde benoemt op korte termijn een interim-directeur. ,,Daarna gaan we een profiel opstellen en op zoek naar een nieuwe directeur”, zegt voorzitter Leendert Klaassen van de raad van commissarissen van de luchthaven..

Totdat een interim-directeur gevonden is, vervult Klaassen de rol van statutair bestuurder.

Tijd van komen en een tijd van gaan

,,Er is een tijd van komen en een tijd van gaan”, zegt Marco van de Kreeke over zijn vertrek. ,,Ik heb in de afgelopen 7 jaar met heel veel plezier leiding gegeven aan dit mooie en bijzondere bedrijf. We hebben samen met veel energie aan de ontwikkeling van onze noordelijke luchthaven gewerkt en veel hoogte-, maar ook dieptepunten beleefd. Het is nu tijd voor iemand anders om het stokje over te nemen.”

‘Rust gebracht in een roerige periode’

Leendert Klaassen zegt Van de Kreeke dankbaar te zijn voor diens inzet. ,,Hij heeft leiding gegeven en rust gebracht in een roerige periode. Bovendien heeft hij veel betekend voor de ontwikkeling van de luchthaven. Er zijn nieuwe routes, zoals Londen en Kopenhagen, gelanceerd, er is een groot zonnepark aangelegd en nieuwe bedrijven hebben zich op de luchthaven gevestigd.”