Miljoenendouche zorgt voor nieuwe sportaccommodaties in Hoogezand

Dankzij een warme douche van ruim 3 miljoen euro vanuit het Nationaal Programma Groningen (NPG) worden in Hoogezand twee nieuwe sportzalen gebouwd en wordt een drietal verbeterd.

Als wethouder financiën beleeft Erik Drenth (CDA) geen leuke ambtstermijn. In zijn gemeente Midden-Groningen stapelen de miljoenentekorten zich op en is bezuinigen aan de orde van de dag. Het bedrag van 3 miljoen euro voor sportvoorzieningen in Hoogezand moet voor hem dan ook wel als een warme douche aanvoelen.

Met dat geld wordt bij kindcentrum Woldwijck 1 aan De Mars een nieuwe sporthal gebouwd en de sportzaal bij Kindcentrum Woldwijck 2 wordt verdubbeld. Drie sportzalen worden verduurzaamd.

Absoluut een enorme kans

Sport en bewegen dragen bij aan een gezond leven en meedoen in de samenleving. Midden-Groningen zoekt bij sport nadrukkelijk verbinding met welzijn. Drenth noemt het bouwen van twee nieuwe sportzalen ‘absoluut een enorme kans’.

,,De sportzalen kunnen buiten schooltijden gebruikt worden voor wijk- en jeugdgerichte activiteiten en bijdragen aan sociale verbinding.’’ Bijkomend voordeel van de nieuwbouw zijn lagere onderhouds- en energielasten.

Goed bereikbaar voor onderwijs

Midden-Groningen heeft de ambitie om door middel van sport en bewegen de leefbaarheid van de wijken en de gezondheid van de inwoners positief te beïnvloeden. Anderzijds is het belangrijk om sportvoorzieningen goed bereikbaar te laten zijn voor het onderwijs.

De impuls op de sportvoorzieningen sluit aan bij de ambities van het Scholenprogramma van Midden-Groningen. Dat is een programma waarin wordt toegewerkt naar aardbevings- en toekomstbestendige scholen in 2021.

Sprong voorwaarts

Het programma bestaat in totaal uit meer dan 20 projecten. Binnen het scholenprogramma wordt gewerkt aan een sprong voorwaarts als het gaat om de toekomstgerichte kind- en onderwijsvoorzieningen. Sport en bewegen zijn daar een onlosmakelijk deel van.

Het Nationaal Programma Groningen moet Groningers vertrouwen geven in de toekomst en bijdragen aan een bloeiende toekomst. Vanuit het programma is 1,15 miljard euro als startkapitaal beschikbaar voor sociale en economische structuurversterking van het aardbevingsgebied.