Judoschool Hoogezand-Sappemeer scoort op internationaal toernooi

HOOGEZAND Op het eerste Internationale HS-toernooi, afgelopen zaterdag in de Kalkwijckhal, hebben de judoka’s van Judoschool Hoogezand-Sappemeer uitstekend gepresteerd.

De judoka’s uit Hoogezand kwamen uit uit voor judoteam Veendam-Hoogezand. en sleepten 21 prijzen in de wacht.

Kampioen in hun klasse werden Elise Rustige, Lieve Vanderheyden, Ralph Kremer, Samuel Al Rais, Justin Booij, Tijs Kubbenga en Lars van Oostrum. Een treetje lager op het podium namen plaats Sarah van Driel, Yvonne Kuiper, Thijs Hensens, Twan Katoele en Leon Bax. Bronzen medailles waren er voor Chloe Snip, Tessa Pruim, Sarah Booij, Matthijs Vos, Hidde Kuin en Abigail Stal. In grote poules kun je in het judo ook een medaille verdienen voor een vierde plaats. Die viel ten deel aan Amber Musters, Matthijs Ribbels en Sven van Oostrum.

De judoschool had als gastheer niet meegedongen naar de Trofee van het Noorden. Deze prijs, een kunstwerk in de vorm van een turfkar en een geldbedrag, kon worden gewonnen door de best presterende club op het HS-toernooi én het toernooi in Veendam, twee maanden eerder. De Judo Kings behaalde de meeste punten en mag de wisselbokaal een jaar lang in de vitrine van de dojo in Bergum zetten.