In zee met kredietverstrekkers? Hier moet je op letten

Aangeboden door: krediet.nl

Er zijn in Nederland ontzettend veel verschillende kredietverstrekkers. Wanneer je geld wil lenen kom je al snel bij hen terecht. Maar, hoe kies je nu de juiste? En waar moet je allemaal op letten wanneer je geld leent bij zo’n kredietverstrekker? Daar kom je in deze blog achter, dus lees gauw door!

Bekende bank of gespecialiseerde partij? 

Je komt voor je krediet al gauw uit bij één van de twee kredietverstrekkers. Een grotere, bekende bank of een gespecialiseerde partij die alleen leningen uitgeeft maar waar je bijvoorbeeld geen rekening kunt openen. Beiden kennen zo hun voordelen. Aan de ene kant kan het extra vertrouwen en gemak geven wanneer je een lening afsluit bij een bekendere bank. Aan de andere kant liggen de prijzen soms net wat lager bij de gespecialiseerde verstrekkers. 

Denk na over hoeveel krediet je echt nodig hebt 

Wanneer je geld gaat lenen om iets leuks voor jezelf te kopen dan is dat eigenlijk af te raden. In zo’n geval kun je beter sparen. Toch zijn er ook allerlei situaties waarbij geld lenen wel een verstandige keuze is. Je hebt er dan meestal ook goed over nagedacht voordat je hebt besloten om te gaan lenen. Het is dan echter heel belangrijk om net zo goed na te denken over de hoogte van het te lenen bedrag. Te veel lenen is namelijk zonde, maar te weinig lenen kan ook heel vervelend zijn! 

Zorg dat je de lasten kunt dragen

Bij het afsluiten van een lening krijg je vooraf te horen welk bedrag je iedere maand zult moeten afdragen en hoe lang dit zal duren. Zorg ervoor dat je zeker weet dat je gedurende de hele terugbetalingstermijn de lasten kunt dragen. Er is niets zo vervelend als het hebben van een schuld die je niet volgens afspraak af kunt lossen! 

Wees slim bij het kiezen van de terugbetalingstermijn 

De rente loopt door, dus hoe langer je doet over het terugbetalen, hoe meer geld je uiteindelijk kwijt bent aan je lening. Waar het lage maandbedrag bij een lange termijn dus erg prettig kan klinken, is dit zeker iets om rekening mee te houden en lang niet altijd de goedkoopste optie! 

Vergelijk aanbieders en ga ervoor 

De makkelijkste manier om een goede lening af te sluiten is door de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo kom je erachter welke lening het beste bij je past. Succes!