Hoe de wanen toeslaan

Vorig jaar stond Yora Rienstra voor uitverkochte zalen met de waargebeurde bewerking van het boek ‘PAAZ’. Zaterdag 14 december staat ze in Kielzog theater met het vervolg van dit verhaal: ‘UP’.

‘Up’ is de titel van het boek van schrijfster Myrthe van der Meer en is het vervolg van haar bestseller ‘PAAZ’. Yora Rienstra vertelt en speelt in haar theatervoorstelling het verhaal van Emma Nieuwenhuis, die opnieuw de psychiatrische kliniek in moet. Ze was een tijd geleden opgenomen, en uitgerekend nu ze zich sterk voelt en zelfs een gevoel van geluk ervaart, herhaalt de geschiedenis zich. Haar specialist vertrouwt haar wel erg uitbundige geluksgevoel niet.

Hersenstormen

Als geen ander weet comédienne Yora Rienstra, die PAAZ twee seizoenen lang in uitverkochte zalen speelde, de leefwereld en de persoonlijkheid van de hoofdpersoon te vangen. In UP krijgen we nader zicht op Emma’s ‘hersenstromen’. Scherp en met veel humor verwoordt ze de angstaanjagende momenten waarop de wanen toeslaan. In de ziekenhuiswinkel spreekt iedereen opeens in een onbekende taal, en bestaat die enge hond die haar beloert nu wel of niet?

Tips van Ids

Deze voorstelling werd door Ids Dijkstra, programmeur van Kielzog, geselecteerd voor de lijst ‘Tips van Ids’. Dit zijn de niet-alledaagse voorstellingen van absoluut topniveau die Dijkstra zelf voor geen goud zou willen missen.

Om 19:15 uur begint er een inleiding op de voorstelling in het Grand Café

Aanvang voorstelling ‘UP’: 20:15 uur

Kaarten: www.kielzog.nl