Pubquiz voor Gymnasiasten op het dr. Aletta Jacobs College

HOOGEZAND -Op het dr. Aletta Jacobs College wordt dit cursusjaar voor de eerste keer een pubquiz voor gymnasiasten gehouden. Deelnemers: alle gymnasiumleerlingen van klas 1 tot en met 6.

Afgelopen week bogen leerlingen uit klas 1, 2 en 3 zich in teams over allerlei vragen over de klassieke mythologie, geschiedenis en talen. Een paar voorbeelden: Is het bijvoorbeeld waar dat de godin Athena geen moeder had? (ja) Wat gebruikte een Romein als toiletpapier? (een spons op een stok). En welk bekend automerk betekent ‘ik rol’ in het Latijn? (Volvo).

Tijdens deze quiz leren de gymnasiumleerlingen elkaar wat beter kennen en zijn ze op een andere manier met de oudheid bezig. Na een korte nakijkpauze voor de docenten en wat drinken met lekkers voor de leerlingen, moest de spannende strijd worden beslist door een benaderingsvraag.

De twee beste teams – die ook het docententeam achter zich lieten – hadden namelijk evenveel punten. Uiteindelijk kwam het team met de naam ‘Sombrero’s’ als winnaar uit de bus. Zij kregen als prijsje een potlood van het Rijksmuseum der Oudheden in Leiden en hebben natuurlijk eeuwige roem verdiend.

De pubquiz voor de gymnasiasten uit de bovenbouw vindt plaats op donderdag 12 december.